september 20, 2018info@reisweetjes.nlWeetjes voor reizen naar diverse bestemmingen

Kledingtips voor Groenland, Spitsbergen en Scandinavië in de winter

Kledingtips Reisweetjes.nl

Kledingtips – Spitsbergen en Groenland

Om uw verblijf in Spitsbergen en Groenland aan boord van een schip of aan land zo aangenaam mogelijk te maken is het heel belangrijk om de juiste kleding mee te nemen. Bij voorkeur in een grote tas in plaats van een hard case koffer, dit in verband met de ruimte in uw hut.

Zorg altijd voor diverse lagen kleding, zo kan je de temperatuur beter regelen door middel van kleding aan te trekken of uit doen. De buitenste laag dient gevoerd, winddicht en waterafstotend te zijn zodat bij regen of op spattend water u niet koud of doorweekt raakt. Daarnaast zijn goede warme schoenen en warme waterdichte laarzen waar u enig afstand goed op kunt lopen, bij voorkeur tot ver over de kuit. Aan boord van een schip of aan land kunt u lopen op uw warme schoenen, wanneer u vervoert wordt in de zodiak en aan land gaat komen de warme waterdichte laarzen van pas, vaak stapt u uit de zodiak in ondiep water, daarnaast bestaat er een kans dat u door moeras gebied wandelt.

Iedereen krijgt een zwemvest tijdens het verblijft op het schip, deze dient men te dragen iedere keer als men een tocht met de zodiak maakt.

Kledingtips spitsbergen
Kledingtips Reisweetjes.nl
Kledingtips winter in scandinavie

Kledingtips – Scandinavië in de winter

Scandinavië in de winter kan ver beneden het vriespunt gaan en dan vooral in de binnenlanden. Diverse lagen kleding, zodat u zich snel kan ontdoen van kleding als u naar binnen gaat. De buitenste laag dient gevoerd, winddicht en waterafstotend te zijn zodat bij sneeuw of tijdens activiteiten u niet koud wordt. Daarnaast zijn goed gevoerde snowboots erg handig, bij voorkeur tot over de kuit. Wanneer u door een meter sneeuw loopt wilt u geen koude benen.

Bij buitenactiviteiten als kajakken, sneeuwscooter tocht en hondenslede tocht verzorgen de bedrijven extra kleding indien nodig.

Kledingtips – lagen

Eerste laag: 100% wol of vergelijkbaar materiaal (lange mouwen en lange broek + sokken)
Tweede laag: Een vest (fleece) en een broek (fleece of katoen)
Derde laag: Sjaal, dik vest/trui (fleece of wol), winddichte broek, wollen sokken
Vierde laag: Muts, winterjas (winddicht), handschoenen en schoenen.

Kledingtips – uitrusting

Zonnebril voor de laagstaande zon en reflecties op het water en de sneeuw
Foto camera
Video camera / Go Pro
SD kaartjes / extra opslagruimte
Verrekijker

Ramon Lucas
4 dagen in de week ICT beheerder en 1 dag in de week + vrije tijd ondersteun ik Norge Reiser en Suid Afrika Reise met ICT beheer, websites (inrichting en SEO) en op beurzen probeer ik mensen met mijn enthousiasme te overtuigen om ook eens de landen te bezoeken waar ik ben geweest. Norge Reiser en Suid Afrika Reise zijn zuster / familie bedrijven. Het mooie hiervan is dat iedereen zijn volledige ziel en zaligheid stopt in het bedrijf.

Norge Reiser is gespecialiseerd in reizen op maat in de zomer en winter (Noorderlicht) naar Noorwegen, Zweden, Finland. Boot- Expeditiereizen naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica. Stedentrips / hotelreizen door de Baltische Staten. Hurtigruten / postboot langs de Noorse fjordenkust en ook gewone cruises naar het noorden.

Suid Afrika Reise is gespecialiseerd in reizen op maat voor Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Lesotho en Swaziland. Cruises naar het verre zuiden zijn ook mogelijk.

Om een indruk te krijgen van een reis naar één van de landen kan je kijken op één van de onderstaande websites:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.