september 20, 2018info@reisweetjes.nlWeetjes voor reizen naar diverse bestemmingen

Autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana

Autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana is natuurlijk niet veel anders dan in Europa. Eén van de belangrijkste verschillen is dat u niet de beschikking heeft over een eigen auto en dus tijdens uw reis door Zuidelijk Afrika altijd gebruik moet maken van een huurauto. Indien u een reis bij Suid Afrika Reise boekt is de auto altijd inclusief ‘full cover’, dus volledig verzekerd en zonder eigen risico. U heeft wel een Creditcard nodig. Zonder Creditcard geen auto! Dit is voor de borg die als reservering wordt vastgelegd op uw Creditcard.
Het is verstandig om altijd een tweede chauffeur op te geven bij de autohuur. Als de eerste chauffeur zich een dag wat minder voelt kan dan altijd de tweede chauffeur rijden zonder dat u problemen krijgt met de verzekering.

Autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana – waar moet u op letten

Verkeersdrukte in eMangusi bij Kosi Bay
Waar moet u op letten bij het autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana:
•    In Zuidelijk Afrika rijden ze links op de weg net als in Engeland. Het stuur van de auto zit dan ook aan de andere kant. Links rijden is even wennen maar valt heel erg mee en is prima te doen.
•    Tegenwoordig zijn al veel huurauto’s met een gps systeem uitgerust waarmee de gereden snelheid wordt bijgehouden. Indien u betrokken raakt bij een ongeluk en u heeft zich niet aan de snelheid gehouden zal de autoverzekering niets uitkeren!
•    Rondom de steden en vooral rond Kaapstad, Johannesburg en Pretoria is het heel erg hectisch en druk. Hier wordt op de hoofdwegen ook tol gevraagd. Dit is in de stad geautomatiseerd, elke huurauto heeft een registratiesysteem,
•    Buiten de steden staan tolpoorten. Sommige plaatsen zoals in de Oostkaap is het wel echt Afrikaans verkeer en wordt er regelmatig gebruik gemaakt van de claxon en kan het verkeer van alle kanten komen. Verder valt het erg mee en komt u zelfs heel lang geen tegenligger tegen.
•    Autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana betekent ook dat u veel verschillende soorten mede weggebruikers heeft. Houd er wel rekening mee dat alles en iedereen over de weg kan lopen, fietsen en rijden, ook op 4-baans en overige snelwegen. Ook dieren willen nogal eens gebruik van de weg maken, in Botswana vaak ezels, maar vergeet ook de honden en bavianen niet.
•    Ga liever niet in het donker rijden. Straatverlichting zoals wij dat kennen bestaat niet in Afrika. Ook rijden er genoeg auto’s rond zonder verlichting en ‘s nachts lopen er ook mensen en dieren op de weg die slecht zichtbaar zijn.
•    Een internationaal rijbewijs is nodig als het rijbewijs niet in het Engels is gedrukt. Deze is te verkrijgen bij de ANWB.
•    Reizigers moeten ervoor zorgen dat het voertuig voldoende brandstof en olie heeft, dat er water in de radiator zit en dat er 5 tot 10 liter water altijd in het voertuig is, of om te drinken en/of het vullen van de radiator, in het geval van nood. Beter een keertje te vaak tanken dan zonder brandstof staan.
Namibië bij Sesriem
Autorijden in Zuid Afrika bij Golden Gate
Autorijden in Zuid Afrika Tradouws Pas

•    Bij het autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana dienen reizigers uiterst voorzichtig te zijn bij het rijden op onverharde wegen en moeten de richtlijnen onder 4×4 tips goed doornemen.
•    Auto’s worden volgetankt door de pompbediende en de reiziger mag niet zelf tanken. Een kleine fooi is gebruikelijk.
•    Auto bewakers zullen voor een kleine fooi ( 2-5 ND) op uw auto passen als een voorzorgsmaatregel tegen diefstal. De aanwezigheid van een auto bewaker zal fungeren als een afschrikmiddel voor dieven.
•    Het is praktisch om in ieder geval een tweede chauffeur aan te melden bij de autohuur voor het geval de eerste chauffeur eens niet in staat is om auto te rijden.

Indien u van bovenstaand tips gebruik maakt zal het autorijden Zuid Afrika, Namibië en Botswana geen probleem vormen en kunt u van een heerlijke reis genieten.

Douwe Baas
Douwe Baas is sinds 2004, samen met zijn vrouw Marian, eigenaar van Suid Afrika Reise. Douwe heeft zijn hart verpand aan Zuid-Afrika en heeft vooral een grote liefde voor de Kalahari en Namibië. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Norge Reiser, waar hij zijn zus Rietje heeft ondersteund in het opzetten van een eigen reisorganisatie richting Noorwegen. Na het eerste bezoek aan Zuid-Afrika is zijn passie Noorwegen niet verdwenen, maar is wel naar de tweede plaats verdrongen voor zijn passie voor Zuidelijk Afrika. Suid Afrika Reise is gespecialiseerd in reizen op maat voor Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Lesotho en Swaziland. Cruises naar het verre zuiden zijn ook mogelijk.

Om een indruk te krijgen van een reis naar één van de landen kan je kijken op één van de onderstaande websites:
Suid Afrika Reise: www.suidafrikareise.nl | www.foto-safari.nl

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.